تبدیل نور خورشید به الکتریسیته با شیشه سولار
در اقلیم امروزی، انرژی و نحوه استفاده از آن یکی از دغدغه های اصلی در طراحی نماهای خشک می باشد. ساختمانها در حال حاضر نزدیک به 40 درصد در انتشار کربن جهانی نقش دارند و با پیشبینی رشد 230 میلیارد متر مربعی ساختوساز قبل از پایان سال 2060، تمرکز بر کربنزدایی در ساختوسازها باید بسیار با اهمیت در نظر گرفته شود.
سیستمهای برق خورشیدی و انرژی بادی دهههاست که مورد استفاده قرار میگیرند. اما اکنون ایده تبدیل پنجرهها به پنلهای خورشیدی از طریق شرکتهایی مانند ClearVue به واقعیت تبدیل شده است. فناوری نوآورانه ClearVue PV، اولین شیشههای خورشیدی شفاف واقعی را در بازار ارائه میکند و اکنون برای خرید در دسترس است. این فناوری این نوید را میدهد که شهرها پر از ساختمانهایی گردد که به طور فعال مصرف انرژی را کاهش داده و در عین حال برای کمک به هزینههای جاری ساختمان، برق تولید نمایند.با چشم غیرمسلح، این محصول دقیقاً مانند شیشه معمولی به نظر می رسد، اما با توانایی منحصر به فرد در مهار نیروی خورشید، که می تواند هر ساختمان را به یک مجموعه خورشیدی مولد انرژی تبدیل می کند.
نما با شیشه سولار ClearVue که به عنوان یک سیستم فتوولتائیک یکپارچه ساختمان (BIPV) طبقه بندی می شوند، برخلاف سیستم های سولار مرسوم که در آن ماژول ها بر روی سقف های موجود نصب می شوند، در داخل نمای ساختمان قرار می گیرند. این یک مزیت دوگانه در بر دارد: شیشه سولار به عنوان یک نمای با هدر رفت اندک انرژی برای هر ساختمانی عمل کرده، اما در عین حال برق برای استفاده در محل یا صادرات به شبکه، تولید می کند. این امر می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های مصالح و برق، کاهش آلودگی و افزایش جذابیت معماری ساختمان گردد.
لنس ویلر از آزمایشگاه ملی انرژی های تجدیدپذیر در کلرادو تخمین می زند که خانه ها و ساختمان های اداری 75 درصد مصرف برق در ایالات متحده و 40 درصد از کل مصرف انرژی را تشکیل می دهند.
با در نظر گرفتن این آمار، تصور اینکه اگر تمام پنجرههای خانهها و دفاتر تجاری به شیشه های سولار مجهز گردند، چقدر برق خورشیدی میتواند در سراسر جهان تولید شود، شگفتآور است. یکی دیگر از بازارهای کلیدی برای شیشه های سولار، گلخانه های خورشیدی و همچنین پتانسیل در کاربردهای متنوعی مانند اتومبیل، خدمات عمومی، حمل و نقل عمومی، و دستگاه های الکترونیکی سیار است.