8 نکته کلیدی در طراحی نمای ساختمان
طراحی نمای ساختمان فرآیندی پیچیده است. اما، بسیار مهم است که طراحی آن را به درستی انجام دهید، زیرا اگر به تأثیری که برخی از ویژگی ها بر نمای بیرونی سازه خواهد داشت فکر نکنید، می تواند بر ساختمان شما تأثیر منفی بگذارد. طراحی نمایی که برای ساکنین و بازدیدکنندگان به طور یکسان جذاب باشد، نیاز به دقت، خلاقیت، تفکر و صبر دارد. چندین قانون کلی وجود دارد که باید هنگام طراحی نمای ساختمان خود رعایت کنید. برای دانستن 8 نکته کلیدی برای طراحی نمای ساختمان، ادامه مطلب را بخوانید.
1- در نظر گرفتن تشعشع نور در انتخاب متریال نما
هنگام طراحی نمای ساختمان خود، به یاد داشته باشید که مواد مختلف بر تشعشع نور تأثیر گذارند. به عنوان مثال، اگر ساختمان شما رو به غرب است، باید مطمئن شوید که نما بیش از 50 درصد از شیشه تشکیل نشده باشد، زیرا ممکن است باعث افزایش گرمای داخلی ساختمان گردد. اگر ساختمان شما رو به شمال باشد، باید از متریالی استفاده کنید که نور را بیشتر منعکس می کنند. در این مورد، نمای سفید یا خاکستری عالی خواهد بود.
بسته به موقعیت ساختمان، شما باید از مصالح مختلفی استفاده کنید. باید بدانید حتی نوع شیشه ای که برای نمای شما استفاده می شود نیز بر میزان عبور نور خورشید از نما تاثیر گذار می باشد.
2- الگوی نور را متوجه شوید
درک الگوی نور برای انواع ساختمان های خاص حیاتی است. به عنوان مثال، برای مدارس که هدفشان کمک به دانشآموزان در یادگیری مؤثر است، مهم است که موقعیت پنجرههای بیرونی را در رابطه با محل نشستن دانشآموزان به سبکی در نظر گرفته شود که آنها با نور مناسب بتوانند کتابهای درسی را بخوانند و در عین حال به راحتی حواسشان پرت نگردد.
هنگام طراحی یک فضای اداری، سعی کنید به این فکر کنید که نور طبیعی از کدام سمت باید وارد هر اتاق شود. سوالاتی مانند:
- آیا نور طبیعی کافی وجود دارد؟
- آیا نور در زمانهای نامناسب در طول روز از آنها عبور میکنند؟
- آیا کارکنان نور مستقیم خورشید را می خواهند؟
- آیا قرار است ساکنان طبقه همکف، حواسشان به ماشینها و افراد دیگری که از آنجا میروند پرت شود؟
3- در طراحی نمای ساختمان از فن آوری های متفاوت استفاده کنید
استفاده از فناوری های متنوع در طراحی نمای مدرن ساختمان شما، کسب و کار شما را از رقبا متمایز می کند. می توانید از نور ال ای دی، برق یا پنل های خورشیدی استفاده نمایید. به علاوه گزینه های زیاد دیگری برای انتخاب وجود دارند که هر کدام مزایای خاص خود را دارند.
برخی از اشکال مختلف فناوری برای نمای ساختمان عبارتند از:
- نورپردازی ال ای دی: از چراغ های ال ای دی می توان به عنوان نما و برای روشنایی تابلوهای ساختمان استفاده کرد. آنها همچنین یک روش کم مصرف برای استفاده از انرژی خورشید در طول روز هستند و آن را به برق رایگان تبدیل می کنند.
- پانل های خورشیدی: پانل های خورشیدی در چند سال گذشته به دلیل ماهیت دوستدار محیط زیست خود، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. آنها نه تنها نور خورشید را به انرژی قابل استفاده تبدیل می کنند، بلکه از نظر زیبایی نیز دلپذیر هستند.
- نیروی باد: انرژی باد نیز یک گزینه عالی است که می تواند در هر مکانی کار کند به شرطی که روزهای بادی به اندازه کافی وجود داشته باشد. اگر یک ساختار با فضای مناسب در دسترس دارید، پس این گزینه می تواند ارزش بررسی بیشتر را داشته باشد.
- سیستم های گرمایش Biomass یا زیست توده: این نوع گرمایش با سوزاندن زیست توده مانند خرده های چوب در استفاده از گرما برای کمک به تولید آب گرم کار می کند. این امر هم آسایش حرارتی و هم نیازهای آب گرم خانگی را برای ساکنین ساختمان شما فراهم می نماید.
4- جهت درست باز شدن دربها و پنجره ها
هنگام طراحی نمای ساختمان، باید جهت درب و پنجره های ورودی خود را نیز در نظر بگیرید. ساختمانهای تجاری معمولاً برای خروج به درهای بیرونی نیاز دارند. از سوی دیگر، درهای خانه های مسکونی معمولاً به سمت داخل باز می شوند. این مسئله می تواند برای شرایط آب و هوایی نامناسب مانند برف و باران ایده آل باشد. اگر درهای ساختمان شما به سمت داخل باز شوند، احتمال اینکه باد درهای شما را بلرزاند و آسیب وارد کند کمتر خواهد بود.
داشتن درهایی که به سمت داخل باز می شوند مزایای دیگری نیز دارد. این کار می تواند با نگه داشتن هوای گرم در داخل ساختمان شما به کارایی انرژی کمک کند، نه اینکه اجازه دهد هر بار که درها و پنجره ها باز می شوند گرما از آن خارج شود. همچنین در صورتی که کودکان یا ساکنان مسن در ساختمان زندگی می کنند، از بروز حوادث جلوگیری می کند، زیرا خطر کمتری وجود دارد که فردی از روی دری که به راه آنها باز می شود سقوط کند.
آخرین چیزی که باید در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که همه نقاط ورودی مانند درها با مقررات فعلی آتش نشانی برای خروج اضطراری مطابقت دارند. در این صورت همه به سرعت و ایمن در طول تخلیه خارج می شوند. این یکی از جنبه های طراحی نما برای ساختمان های تجاری است که بسیار مهم می باشد.
5- توجه به کیفیت به جای کمیت
وقتی نوبت به طراحی نما برای ساختمان شما می رسد، همیشه کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید. این بدان معناست که همیشه به جای انتخابهای ارزانترین ها باید از متریال و اجزای مرغوب مانند نمای خشک استفاده کنید. برای مثال، اگر پیمانکار برای صرفهجویی در هزینههای نصب، پیشنهاد نصب پنجرههای با کیفیت پایینتر را میدهد، این پیشنهاد را رد کنید و بر مواد با کیفیت بالاتر که بیش از چندین سال عمر میکنند پافشاری کنید.
علاوه بر این، برخی از ویژگی هایی که باید بر کیفیت آنها در انتخابشان تمرکز زیادی داشته باشید عبارتند از:
- پنجره ها
- متریال عایق سازی
- درها
- متریال سقف
- آسانسورها
- پله ها
6- رعایت تقارن
نمای ساختمان مانند همه طرح ها نیازمند تقارن و تعادل است که آن را زیبا جلوه می دهد. راه های زیادی برای رسیدن به این تقارن و تعادل در طراحی وجود دارد. برای مثال می توانید ساختمانی را در نظر بگیرید که دارای در باشد. در وسط بنا قرار دارد و پنجره ها با فواصل مساوی در دو طرف آن قرار گرفته اند یا ساختمانی که تقارن آن با استفاده از خطوط روی سقف و پنجره ها شکل گرفته است. ساختمانی که در آن تقارن رعایت شود بهتر به نظر می رسد.
7- نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان باعث برتری نمای ساختمان شما نسبت به سایر ساختمان ها در شب می شود. علاوه بر چراغهایی که بالای درب ورودی و پارکینگ نصب میشوند، باید از چراغهای دیگری نیز در نمای ساختمان استفاده شود. این نورها باید شبیه به سبک نمای ساختمان باشند.
8- دقت در انتخاب رنگ نما
انتخاب رنگ مناسب و مناسب می تواند معایب طراحی نمای ساختمان را بپوشاند و یا بالعکس در صورت انتخاب نادرست می تواند باعث جلب توجه به معایب ساختمان شود. یکی از طراحان بزرگ نمای ساختمان پیشنهاد می کند که مطمئن ترین و مناسب ترین انتخاب برای رنگ نمای ساختمان، انتخاب یک رنگ روشن تر یا تیره تر برای بدنه ساختمان و رنگ دیگر برای قسمت های دیگر ساختمان استفاده و رنگ سوم برای دربها می باشد.
استفاده از برخی نماهای خاص مانند نمای HPL و یا نمای لوور آلومینیومی می تواند رنگهای بدیعی به نمای ساختمان شما بدهد.